Βρείτε Το Ιδανικό
Βρείτε Το Ιδανικό

Βρείτε Το Κατάλληλο Φίλτρο Νερού Για Το Σπίτι Σας

Στην Attica Water, γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να έχετε καθαρό  νερό στο σπίτι σας.

Για αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό όπου ως αποτέλεσμα θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το κατάλληλο φίλτρο νερού που θα καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες σας.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε την ποιότητα του νερού στην περιοχή σας προτού επιλέξετε ένα φίλτρο. Κάντε μια έρευνα του νερού στην περιοχή σας και τους κύριους ρύπους που πρέπει να απομακρύνετε.

Από ποια Στοιχεία πρέπει να Προστατευτούμε;

Για τη βελτίωση της ποιότητας του νερού, πρέπει να φιλτράρετε το νερό από τα εξής στοιχεία:

 1. Χλώριο: Το χλώριο χρησιμοποιείται συχνά στη διαδικασία της απολύμανσης του νερού, αλλά μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στη γεύση και την οσμή του νερού.

 2. Βαρέα μέταλλα: Ορισμένα βαρέα μέταλλα, όπως ο μόλυβδος και ο χαλκός, μπορεί να διαρρεύσουν στο νερό από τα δίκτυα ύδρευσης και τις υδραυλικές εγκαταστάσεις.

 3. Σωματίδια και ιζήματα: Τα ιζήματα, ο άμμος και άλλα σωματίδια υπάρχουν μέσα στις σωληνώσεις του σπιτιού μας καθώς και του δικτύου ύδρευσης.

 4. Παθογόνοι μικροοργανισμοί: Παρόλο που το δημόσιο νερό υπόκειται σε απολύμανση, είναι δυνατόν να υπάρχουν παθογόνοι μικροοργανισμοί, όπως βακτήρια, πρωτόζωα και ιοί, που μπορεί να διαφύγουν από τη διαδικασία απολύμανσης και να καταλήξουν στο νερό που καταναλώνετε.

 5. Πρόσθετες ουσίες: Ορισμένες χημικές ουσίες, όπως φυτοφάρμακα, φαρμακευτικά προϊόντα και βιομηχανικά χημικά, μπορεί να μπουν στο νερό.

 6. Άλατα ιχνοστοιχείων: Υψηλές συγκεντρώσεις ιχνοστοιχείων, όπως το ασβέστιο και το μαγνήσιο, μπορεί να επηρεάσουν τη σκληρότητα του νερού, η οποία μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στις οικιακές συσκευές και τη γεύση του νερού.

Ας δούμε τις Επιλογές που Υπάρχουν

Φίλτρο Βρύσης

Το φίλτρο νερού που κουμπώνει πάνω στη βρύση, επίσης γνωστό ως φίλτρο βρύσης ή προσαρτώμενο φίλτρο νερού, είναι μια συσκευή που εγκαθίσταται απευθείας στη βρύση της κουζίνας σας για να φιλτράρει το νερό κατά τη διάρκεια της ροής του.

Σκοπός του είναι να βελτιώσει την ποιότητα και τη γεύση του νερού, καθώς και να μειώσει την παρουσία ρυπαντών και επιβλαβών ουσιών.

Το φίλτρο βρύσης μας προστατεύει από τα εξής:

 1. Χλώριο: Το φίλτρο αφαιρεί το χλώριο που χρησιμοποιείται στη διαδικασία απολύμανσης του νερού, βελτιώνοντας τη γεύση και την οσμή του νερού.

 2. Βαρέα μέταλλα: Αφαιρεί ορισμένα βαρέα μέταλλα, όπως μόλυβδο και χαλκό, που μπορεί να διαρρεύσουν από τα δίκτυα ύδρευσης και τις υδραυλικές εγκαταστάσεις.

 3. Σωματίδια και ιζήματα: Το φίλτρο αφαιρεί ιζήματα, άμμο και άλλα σωματίδια που μπορεί να προσμίξουν στο νερό κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στο σπίτι.

 4. Παθογόνοι μικροοργανισμοί: Το φίλτρο βοηθά στην αφαίρεση παθογόνων μικροοργανισμών, όπως βακτήρια, πρωτόζωα και ιοί, που μπορεί να διαφύγουν από τη διαδικασία απολύμανσης.

  Τα φίλτρα βρύσης συνήθως χρησιμοποιούν ενεργό άνθρακα για την αφαίρεση των ρυπαντών. Ο ενεργός άνθρακας λειτουργεί ως πυγμαίο φίλτρο που παγιδεύει τις επιβλαβείς ουσίες και τις αφαιρεί από το νερό. Ενώ τα φίλτρα βρύσης είναι αποτελεσματικά στην αφαίρεση πολλών επιβλαβών ουσιών, η αποτελεσματικότητά τους μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τη μάρκα και το μοντέλο.

Φίλτρο Άνω Πάγκου

Το φίλτρο νερού άνω πάγκου είναι μια συσκευή φιλτραρίσματος νερού που τοποθετείται επάνω στον πάγκο της κουζίνας και συνδέεται με τη βρύση.

Το νερό διαρρέει από τη βρύση στο φίλτρο, όπου περνάει μέσα από ένα ή περισσότερα στάδια φιλτραρίσματος προτού καταλήξει στο ποτήρι ή την κατσαρόλα σας.

Σκοπός του είναι να βελτιώσει την ποιότητα, τη γεύση και την οσμή του νερού, καθώς και να μειώσει την παρουσία ρυπαντών και επιβλαβών ουσιών.

Το φίλτρο νερού άνω πάγκου μας προστατεύει από τα εξής:

 1. Χλώριο: Το φίλτρο αφαιρεί το χλώριο που χρησιμοποιείται στη διαδικασία απολύμανσης του νερού, βελτιώνοντας τη γεύση και την οσμή του νερού.

 2. Βαρέα μέταλλα: Αφαιρεί ορισμένα βαρέα μέταλλα, όπως μόλυβδο, χαλκό και αρσενικό, που μπορεί να διαρρεύσουν από τα δίκτυα ύδρευσης και τις υδραυλικές εγκαταστάσεις.

 3. Σωματίδια και ιζήματα: Το φίλτρο αφαιρεί ιζήματα, άμμο και

  άλλα σωματίδια που μπορεί να προσμίξουν στο νερό κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στο σπίτι.

 4. Παθογόνοι μικροοργανισμοί: Το φίλτρο βοηθά στην αφαίρεση παθογόνων μικροοργανισμών, όπως βακτήρια, πρωτόζωα και ιοί, που μπορεί να διαφύγουν από τη διαδικασία απολύμανσης.

 5. Χημικά: Αφαιρεί ορισμένα χημικά, όπως φυτοφάρμακα, οργανοχλωριωμένα υδρογονάνθρακες (ΟΧΥ) και τριχλωροαιθυλένιο (ΤΡΙΚΛΩΡΟ), που μπορεί να βρίσκονται στο νερό.

  Η αποτελεσματικότητα του φίλτρου εξαρτάται από την τεχνολογία που χρησιμοποιείται, την ποιότητα των υλικών και τη συχνότητα συντήρησης και αλλαγής των φίλτρων.

Φίλτρα Κάτω Πάγκου

Το φίλτρο νερού κάτω πάγκου είναι μια συσκευή φιλτραρίσματος νερού που τοποθετείται κάτω από τον πάγκο της κουζίνας και συνδέεται σε σειρά με την κύρια γραμμή νερού της βρύσης.

Το νερό περνάει μέσα από το φίλτρο προτού φτάσει στη βρύση, καθαρίζοντας έτσι το νερό. Το φίλτρο κάτω πάγκου στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας, της γεύσης και της οσμής του νερού.

Τα φίλτρα κάτω πάγκου προσφέρουν ορισμένα πλεονεκτήματα έναντι των φίλτρων άνω πάγκου, όπως η  τοποθέτηση σε σημείο που δεν φαίνεται πάνω στον πάγκο και η μεγαλύτερη χωρητικότητα φιλτραρίσματος. Επιπλέον, είναι συμβατή με τα περισσότερα φίλτρα του εμπορίου. Έτσι μπορείτε να κάνετε τον ιδανικό συνδυασμό που θα καλύπτει τις ανάγκες σας.

Σύστημα Αντίστροφης Όσμωσης

Η όσμωση είναι μία διάχυση δύο αναμειγνυομένων διαλυμάτων μέσω μιας ημιδιαπερατής μεμβράνης με τέτοιο τρόπο ώστε να εξισώνεται η συγκέντρωση τους.

Ένα νερό με λιγότερο αλάτι διαχέεται φυσικά μέσα σε ένα νερό με περισσότερο αλάτι. Το θαλασσινό ή υφάλμυρο νερό δεν μπορεί να περάσει μέσα από την ημιδιαπερατή μεμβράνη για να παρέχει πόσιμο νερό.

Μια χειροποίητη διαδικασία, η αντίστροφη όσμωση, υπερνικά αυτό το φαινόμενο, αναγκάζοντας το θαλασσινό ή υφάλμυρο νερό (μέσω υψηλής πίεσης) να περάσει από την ημιδιαπερατή μεμβράνη είναι δυνατόν να παράγει πόσιμο νερό.

Η μέθοδος της αντίστροφης όσμωσης είναι ιδανική για την αφαίρεση διάφορων μη επιθυμητών σωματιδίων και παθογόνων μικροοργανισμών, μολυσματικών ρύπων όπως επίσης χλωρίου, νιτρικών, αρσενικού, καδμίου, υδραργύρου, μολύβδου, ψευδαργύρου, κρυπτοσποριδίου κλπ. Ωστόσο, βεβαιωθείτε πάντα ότι το νερό τροφοδοσίας δεν περιέχει σίδηρο και μαγγάνιο, καθώς τα στοιχεία αυτά καταστρέφουν την διαπερατότητα της μεμβράνης.

Καλάθι αγορών